Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összefogtak az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében

| 2017. 11. 07. | 15:08:00
Az áldozatsegítés is kiemelt feladat.
Összefogtak az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása érdekében civilek, hazai és külföldi szervezetek, valamint rendőrök fogtak össze. Ennek eredménye egy nyertes pályázat, amelynek programjában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is szerepet vállalt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetésével immár második alkalommal tartottak koordinációs ülést a témában  november 6-án Nyíregyházán.

A megbeszélésen a rendőrség mellett részt vettek a bíróság, az ügyészség, az idegenrendészeti hatóság, a kormányhivatal, önkormányzatok, gyermekvédelmi intézetek és civil, valamint egyházi szervezetek képviselői is.

A megbeszélés

fő témája az EURES, az EU/EGT, valamint Svájc állami foglalkoztatási szolgálatain belül működő, a munkaerő nemzetközi mobilitását segítő információs és tanácsadó hálózat bemutatása volt.

A megbeszélést megnyitó dr. Balogh Barnabás r. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, hangsúlyozta a téma aktualitását és a programba bevont szervezetek összefogásának jelentőségét.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés