Hirdetés

Fegyelmi: csütörtökön összeül a polgármester ügyét vizsgáló bizottság Demecserben

Szabolcsihír

2017.12.06. 13:36

Fegyelmi: csütörtökön összeül a polgármester ügyét vizsgáló bizottság Demecserben
Fotó: demecser.hu

Váradi László még nem mehet hivatalába.

Hirdetés

Csütörtökön tart ülést a demecseri polgármester ügyét vizsgáló fegyelmi bizottság, hogy döntésre előkészítse az egy hónap alatt gyűjtött anyagot a város képviselő-testületének.

Mint arról a Szabolcsihír korábban beszámolt, a  négy fideszes és két független képviselőből álló testülete november 30-án egyhangúlag döntött arról, hogy fegyelmit indít Váradi László polgármester ellen, az eljárás idejére pedig azonnali hatállyal 30 napra fel is mentette tisztségéből a település vezetőjét.

A képviselők azért döntöttek így, mert úgy vélték, a polgármester nem oszt meg velük információkat, nem kapnak tájékoztatást ügyekről, információhiányban szenved, nem kaptunk tájékoztatást a polgármestertől az ügyekről, illetve felmerültek olyan törvénytelenségek, melyek miatt úgy döntött a testület, hogy a fegyelmi eljárás lefolytatásának idejére felmentik a munkavégzés alól a polgármestert.

Arról is beszámoltunk, hogy nem sokkal később Váradi László bírósághoz fodult jogorvoslatért, hogy helyezze vissza tisztségébe, de a bíróság ezt elutasította.

A Szabolcsihír érdeklődésére Kiss Gyula, a vizsgáló bizottság elnöke szerdán elmondta: csütörtökön ül össze a fegyelmi bizottság, hogy előkészítse az anyagot a képviselő-testület számára. Hozzátette:

hatalmas, 1500 oldalnyi anyag gyűlt össze a vizsgálat egy hónapja alatt. Ebből egy 800 oldalas válogatást tárnak a fegyelmi bizottság elé, mely ettől egy jóval rövidebb jelentést készít a képviselő-testület számára. 

A testületi ülést december 12-ére szeretné összehívni a fegyelmi bizottság elnöke. Hozzátette: ezen részt vesz a tetület ügyvédje is, a napirendi pont lefolytatására pedig levezető elnököt választanak.

Váradi László demecseri polgármester továbbra sincs hivatalában, mert felfüggesztését meghosszabbították.

Feljelentés az ügyben még nem történt.

 

 

 

DemecserpolgármesterfegyelmiVáradi László

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés