Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horror áron adták - a diákok megcsinálták Tarpán

| 2017. 12. 04. | 15:39:00
Nagyszerű adventi dísz ékesíti a beregi település főterét.
Horror áron adták - a diákok megcsinálták Tarpán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csodálatos adventi díszt készítettek középiskolások a tarpai főtérre. A látványosság a Tarpára látogatókat az önkormányzat épülete melletti II. Rákóczi Ferenc parkban fogadja - írja a Három Határ Hírei.

a Vezérlő Fejedelem magas talapzatú szobra mellett a tarpaiak felállítottak egy Mikulás-szánt, amelyet két kivilágított rénszarvas húz. Már harmadik éve rendezik meg a II. Rákóczi Ferenc parkban az adventi gyertyagyújtás ünnepét.

A lakók szerették volna, hogy legyen Tarpának egy rénszarvasok által húzott Mikulás-szánja, a hivatal munkatársai pedig elkezdték forgalmazóknál keresni az ünnepi díszt. Találtak, de olyan "horror" áron, hogy úgy döntöttek, megcsinálják maguknak.

A Kisvárdai Szakképzési Centrum Móricz Zsigmond Szakképző Iskolája Fehérgyarmat, Tarpai Tagintéménye több diákja és oktatója összefogott, és már a nyáron elkezdte a tervezést. Az iskola 14 diákja szabadidejében 5,5-ös lágyvas húzalból hegesztéssel formázta meg a rénszarvasokat, majd a vázra felkerült a szarvasonként 1600, összesen 3200 világító diódából álló fényfűzér.

A szánkót Ficze Tamástól kapták kölcsön, 1600 diódasorral díszítették, s azt tervezik, jövőre a Mikulás szánját is elkészítik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés