Hirdetés

Nem kapott csekket? Jönnek a behajtók!

| 2017. 12. 15. | 09:24:00
Akár ezt a szép ajándékot is kaphatja karácsonyra a kukaholdingtól.
Nem kapott csekket? Jönnek a behajtók!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Behajtócéggel szedet be nagy összegű büntetéseket az állami kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. olyan háztartásoktól, amelyeknek nem is küldött ki szemétszállítási csekket - írja a Magyar Nemzet. Így a családok önhibájukon kívül be sem tudták fizetni a díjat, amelynek most több mint a hétszeresét hajtják be rajtuk – panaszolta a lapnak egy Szeged környékén élő olvasó. Mint beszámolt róla,

számos szomszédja, ismerőse kapott hasonló fenyegető levelet egy követeléskezelő cégtől, amely a nemzeti kukavállalattal szerződött a behajtásra.

A követeléskezelő még azt sem közölte a felszólító levelében, hogy melyik, az NHKV által ki nem küldött számla be nem fizetése miatt szedi be a jelentős összegű pótdíjakat.

Hosszas utánajárás után csak annyit sikerült tisztázni, hogy 2016-os tartozásról lehet szó, amelynek a létezéséről a kukaholding nem értesítette a háztartásokat, amelyek így „egyből” a behajtócég célkeresztjébe kerültek.

Utóbbi társaság a

Ez meglehetősen borsos összeg, főként ha figyelembe vesszük, hogy a tartozás nem az ügyfelek hibájából keletkezett.

A lap úgy tudja, nem egyedi esetről van szó. Az ország több településéről kaptak jelzést arról, hogy

továbbra sem működik megfelelően a nemzeti szemetesek országos számlázási rendszere.

A szemétszállítási számlák késve és hibás összegről kiállítva érkeznek meg. Néhol hamarabb kapják meg az ügyfelek a fizetési felszólítást, mint az aktuális csekket. Lapunk egyik érdi olvasója pedig egyszerre két azonos összegű számlát is kapott.

Eközben mostanáig csaknem kétmilliárd forintjába került az adózóknak a bizonylatkészítő rendszer, amelynek az eredeti ígéretek szerint már tavaly áprilisban be kellett volna indulnia. 

Hirdetés