Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriási a sor Záhonynál

| 2017. 12. 23. | 19:11:00
Kamionok és személyautók is torlódnak.
Óriási a sor Záhonynál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár többórás várakozásra is készülni kell a szerb és az ukrán határ több pontján, mivel a külföldön dolgozók ezekben a napokban látogatnak haza karácsonyra – jelentették az M1 aktuális csatorna tudósítói szombaton.

A helyszíni beszámolók szerint az erős forgalom már az osztrák határnál érzékelhető. Bécstől a 75 kilométerre fekvő hegyeshalmi határátkelőig két óra alatt érhetnek el az autósok, de a kisebb átkelőkön zavartalanul át lehet jutni Ausztria felől. 

Záhonynál 3 kilométeres kamionsor alakult ki, a személygépkocsik is majdnem ilyen hosszan torlódnak, ezért csaknem 3 órát kell várni az átkelésre itt és Beregsuránynál is. Az utazóknak az ukrán határszakasz más átkelőin is várakozásra kell készülniük.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja a kiutazóknak, hogy a határátlépésre válasszák inkább a 0-24 óráig üzemelő tiszabecsi határátkelőhelyet, ahol jelenleg nem kell 15 percet meghaladó várakozásra számítaniuk.

Szerbiába is legalább egy órás várakozás után lehet csak átjutni, de a kamionosoknak akár 5 órát is vesztegelniük kell a déli határon. Röszkénél több kilométeres a kocsisor és a határszakasz többi átkelőjén is erős a forgalom, csupán Tiszaszigetnél és Bácsalmásnál lehet gyorsan átjutni - derül ki a tudósításokból. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés