Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trükkös lengyelt fogtak Záhonynál

| 2017. 12. 21. | 11:31:00
Jogtalanul használta az autót.
Trükkös lengyelt fogtak Záhonynál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök a Frontex vendégtisztek segítségével fedték fel, hogy a jármű vezetője jogtalanul használja a gépkocsit.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2017. december 14-én 2 óra 10 perckor egy nagy értékű gépkocsival közlekedő lengyel állampolgár. A gépjármű tulajdonjogának ellenőrzésekor gyanú merült fel a jármű jogszerű használatát igazoló meghatalmazási okirat valódiságával kapcsolatosan.

A rendőrök alapos ellenőrzés végrehajtása érdekében felvették a kapcsolatot az átkelőhelyen szolgálatot teljesítő Frontex vendégtisztekkel. Megállapították, hogy

a jármű vezetője jogtalanul használja a gépkocsit, mivel a meghatalmazási okirat hamis.

A rendőrök a sofőrt a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene magánokirat-hamisítás vétsége miatt rendeltek el büntetőeljárást. A rendőrök az eljárás során a gépkocsit, mint tárgyi bizonyítási eszközt, lefoglalták. Az illetékes lengyel hatóságok 2017. december 20-ai jelzése alapján a járművet a Schengeni Információs Rendszerben lopás miatt körözik, ezért kérték annak további lefoglalását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés