Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre népszerűbb és élhetőbb Nyírbátor

| 2018. 01. 19. | 11:55:00
A városban a fiatalok megtartása a cél.
Egyre népszerűbb és élhetőbb Nyírbátor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátor gazdasági fejlődése évről évre erősödik, és mára már megfordult a korábbi tendencia. Nem a munkanélküliség a probléma, hanem az, hogy hol találnak megfelelően képzett munkaerőt azokhoz a növekedésekhez, beruházásokhoz melyek jellemzik a térséget.

A tavalyi évben négy multinacionális cég is bővített a nyírbátori ipari parkban, ahol több mint 20, kisebb-nagyobb vállalkozás üzemel – mondta el Máté Antal polgármester, aki pénteken a 99,4 Sunshine Fm Keltető című műsorának volt a vendége.

A városvezető arra is kitért, hogy jelenleg is folynak tárgyalások több befektetővel. Ezek nem multinacionális cégek, inkább a szolgáltató szektor képviselői.

A fejlesztésekhez elengedhetetlenül fontos a közlekedési infrastruktúra fejlesztése is, hiszen ma már 130 településről járnak Nyírbátorba a munkavállalók. Ezen a téren is sikerült lépni, de az idén további beruházásokat is terveznek.

Máté Antal szólt arról is, hogy szeretnék, ha a városban felnőtt fiatalok a boldogulásukat is itt találnák meg, nem vándorolnának el a településről. Az ő megtartásukat is segítené a tervezett száz önkormányzati bérlakás megépítése, melyhez most a pénzügyi forrásokat igyekeznek előteremteni Nyírbátorban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés