Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hármas ikrek: döntően magánszemélyek adták össze a rengeteg pénzt

| 2018. 01. 05. | 14:37:00
Kikerültek a debreceni intenzív osztályról a hajdúszoboszlói testvérek.
Hármas ikrek: döntően magánszemélyek adták össze a rengeteg pénzt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Személyes érintettség okán vállalta fel az édesanyjukat tragikus körülmények között december 15-én elveszítő hármas ikrek ügyét a Tündérkör Alapítvány, ugyanis egyik önkéntesük jó barátja az özvegyen maradt édesapa, Fábián Tamás. A gyerekek részére az eltelt időszakban 45 millió forintnál több gyűlt össze, ám az adomány pontos összege a jövőben nem nyilvános. Az ok egyszerű: az édesapát kölcsönkérők és biztosítási alkuszok környékezték meg.

Gyöngyösi Péter, a Tündérkör kuratóriumi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, szakmai ajánlásokat tettek Fábián Tamás felé a pénz kezelését, felhasználását illetően, ám ezzel kapcsolatban mindenről ő maga fog dönteni. A Magyar Államkincstárnál valószínűleg babakötvényt nyit a három gyermeknek és (mivel feleségével albérletben éltek) építkezésbe kezd a hajdúszoboszlói önkormányzat által biztosított telken. A városvezetés egyébként is különös gondot fordít a családra: teljes állásban olyan szakképzett ápoló segíti majd a gyerekek ellátását, aki a tragédia által sújtott család tagja.

Inkább magánszemélyek adakoztak

Gyöngyösi Péter emlékeztetett rá: megfeszített hetek vannak mögöttük, hiszen az anyuka halála után 8-900 elektronikus levél érkezett hozzájuk felajánlásokkal, információkéréssel – ezek mindegyikére igyekeztek érdemben válaszolni, továbbá 4-500 megkeresés futott be telefonon. Sokan tárgyi segítséget ígértek, mások hosszú távon támogatják majd a családot. Kiderült, a hatalmas adományt 15 ezren, 80 százalékát magánszemélyek adták össze,

a legkisebb felajánlás 200 forint volt, a legnagyobb pedig 3 millió, ami egy cégtől érkezett.

Az első nagyobb összeget a napokban utalja az alapítvány az édesapának saját számlaszámára, ahogy a jövőben érkező pénzösszegeket is, az adománygyűjtés ugyanis nem zárult le. Felajánlották neki a jogi segítséget és a pszichológust is, de Fábián Tamás ezek egyikével sem élt.

A Tündérkör Alapítvány a többlet adományokat (pl. ugyanolyan méretű pelenka, azonos babaápolási cikkek) rászorulók között osztja majd szét.

A gyerekekről

Információink szerint a 3 hetes Mira, Léna és Milán a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában szépen gyarapszik, légzéstámogatásra immár egyikük sem szorul. A testvérek kikerültek az intenzív osztályról, egyikük súlya már csaknem eléri a "hazaadási" 2 kilogrammot, ám az biztos, hogy a babák (várhatóan néhány héten belül) egyszerre hagyják el a kórházat, és mennek haza hajdúszoboszlói otthonukba.

Bereczki-Csák Helga

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés