Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már tervezik az M3-as autópálya folytatását

| 2018. 01. 29. | 14:49:00
Beregdarócnál érné el a határt.
Már tervezik az M3-as autópálya folytatását
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már közzétették a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT. honlapján az M3-as autópálya lehetséges folytatásának részleteit.

A tervek szerint első ütemben készülhet el mintegy 25 km hosszan, az a 2x1 sávossá, autópályává fejleszthető út Vásárosnamény és Beregdaróc között, melynek az előkészítése már zajlik.

Az M3-as autópálya folytatása része a TEN-T gerinchálózatnak (korábbi nevén a Páneurópai folyosónak), és az Európai törzshálózatnak, így a folyosó részeként jelentős a nemzetközi úthálózatban betöltött szerepe is.

Nemzetközi szerepén kívül a projekt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek biztosítja a nagytérségi kapcsolatát, valamint közvetlen kapcsolatot épít ki Kárpátaljával – áll a tájékoztatóban.

A szakasz végpontja a magyar-ukrán kormányközi megállapodásban rögzített határmetszési sáv Beregdarócnál. A projekt részeként épül 4 csomópont, továbbá 22 nagyobb műtárgy (benne egy új Tisza-híddal), egy egyszerű és egy kétoldalú komplex pihenőhely, valamint egy határátkelő.

Jelenleg folyamatban van a tanulmányterv, megvalósíthatósági tanulmány, közúti biztonsági hatásvizsgálat, környezeti hatástanulmány, Natura 2000 hatásbecslés és előzetes régészeti dokumentáció elkészítőjének kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás

A beruházásban Vásárosnaményon kívül a következő települések érintettek: Aranyosapáti, Barabás, Beregdaróc, Gelénes, Gyüre, Kisvarsány, Nagyvarsány, Tiszaszalka, Tiszavid, Vámosatya.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés