Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy viták voltak a nyíregyházi fórumon

| 2018. 01. 17. | 22:27:00
A Szélsőbokori úton élők azt sem bánnák, ha csak simán leaszfaltoznák a jelenlegi utat.
Nagy viták voltak a nyíregyházi fórumon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsúfolásig megtelt szerda este az Esélycentrum előadóterme. Még pótszékekre is szükség volt, akinek pedig az sem jutott, állva maradt. Legalább százötvenen vettek részt azon a fórumon, melynek témája a Szélsőbokori és környező utcákat érintő beruházás, melyet pályázati pénzből kíván megvalósítani az önkormányzat.

A közel kétórás megbeszélésnek voltak egészen parázs pillanatai is, többször úgy tűnt a hozzászólásokból, hogy a jelenlévők döntő többsége nem is kívánja ezt a beruházást, ha tehetné, megvétózná.

Az is kiderült: a tervező már harmadszor alakította át a projektet, hogy a lakók érdekeit érvényesítse benne.

A legtöbb hozzászóló azt nehezményezte, hogy a jelenlegi 6 méterről 7,5 méterre szélesített úton megtiltják majd a várakozást, így, ha valakihez családtagja vagy vendége érkezik, nem tud majd leparkolni a háza előtt.

A közel kétórásra nyúlt megbeszélésnek úgy a felénél lassan elkezdtek elszivárogni a résztvevők, részben, mert úgy látták, kár vitázni, "úgyis az lesz, amit ők akarnak", mások viszont azért mentek el, mert úgy ítélték meg, olyanok szólnak hozzá a tervhez, akik nem is érintettek. A fórum résztvevőinek kétharmada azonban végig maradt.

Annyi biztos, a korábbi állapothoz képest jelentős változás, hogy igyeketek a minimálisra csökkenteni azoknak az ingatlanoknak a számát, amelyeknek az előkertjéből a beruházás számára terletet kell kisajátítani. A Szélsőbokori út egyik oldalán 3-4, míg a másikon egy lakónak kell lemondania egy kisebb területről.

Ígéretet kaptak arra is, hogy a pályázatban az önkormányzat igyekszik elérni: ne kelljen kitenni a megálni és a várakozni tilos táblát, illetve, hogy a teherforgalom ne tevődjön át erre az útra, sebességkorlátozó táblákat helyeznek ki (további részletek a fórumról később).

Korábbi cikkünk a témában itt olvasható, valamint itt.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés