Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól járnak a Nyíregyházi Egyetem hallgatói

| 2018. 02. 23. | 15:12:00
Megvalósul az összefogás.
Jól járnak a Nyíregyházi Egyetem hallgatói
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka város önkormányzata. A megyeszékhely felsőoktatási intézménye ezentúl kutatásfejlesztéssel, képzésekkel is segíti a mátészalkai ipari parkban működő vállalatok munkáját, a cégek pedig szakmai gyakorlati lehetőséget, illetve később munkahelyet biztosíthatnak a hallgatóknak. Az együttműködés része annak a pályázatnak, mellyel a mátészalkai ipari park Tudományos és Technológiai Park címet nyerhet el. Az egyetem és a város 2018. február 20-án írta alá az együttműködésről szóló megállapodást az egyetem dísztermében.

Az együttműködési megállapodást Vassné Figula Erika az egyetem rektora, Kvancz József kancellár és Hanusi Péter, Mátészalka Város polgármestere látta el kézjegyével.

A megállapodás aláírásával a Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka Város Önkormányzata együttműködik a Mátészalkai Tudományos és Technológiai Park létrehozásában, valamint K+F+I területén további fejlesztések, kutatások meghatározásán, kidolgozásán, megvalósításán dolgoznak majd együtt a jövőben. Továbbá a tudományos kutatás, az oktatás és a szakmai gyakorlat területén egymást támogató kölcsönös előnyöket tartalmazó projekteket kívánnak indítani.

Az együttműködés keretében a Nyíregyházi Egyetem a kutatásban és koordinációban megszerzett szakmai tapasztalatával, széles nemzetközi kapcsolatrendszerével és iparági termékismeretével, illetve az egyes szakterületeken szerzett tapasztalatával segíti az közös munka, fejlesztések sikerét. – mondta el az egyetem rektora.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés