Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országszerte áll a bál!

| 2018. 02. 02. | 09:17:00
A biztonság a felhőtlen mulatozás közben is elengedhetetlen.
Országszerte áll a bál!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A báli időszakban több helyen szerveznek rendezvényeket, fontos, hogy a tűzvédelmi előírásokat minden esetben szem előtt kell tartani. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerdán este egy oktatási intézmény rendezvénytermében egy feltételezett tűzoltási és életmentési gyakorlatot szervezett a szabolcsi megyeszékhelyen - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre.

A katasztrófavédelem megyei szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvények esetében is vannak betartandó tűzvédelmi előírások. Biztonsági dokumentációt kell készíteni, ezeknek, pontosnak és naprakésznek kell lenniük.

Fontos, hogy a rendezvény szervezője megfelelő létszámú biztonsági személyzetet foglalkoztasson, hiszen veszély esetén az általuk adott utasítások szerint kell eljárni, vagyis nagy a felelősségük abban, hogy senkit ne érjen baleset. E feltételek meglétét minden ellenőrzés vizsgálja.

A művelődési, sport- és oktatási létesítményekben, helyiségekben esetenként nem az eredeti rendeltetésnek megfelelő rendezvények esetében, valamint az 500 főnél nagyobb befogadóképességű, nem művelődési és sportlétesítményekben, helyiségben tartott alkalomszerű kulturális és sportrendezvényekre a vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, biztonsági intézkedéseket

az esemény szervezője köteles írásban meghatározni és a rendezvény időpontja előtt 15 nappal azt tájékoztatás céljából a tűzvédelmi hatóságnak megküldeni.

A bejelentésnek a többi között tartalmaznia a kiürítési számítást, a rendezvény helyszínén a résztvevők tervezett elhelyezkedését és létszámát, a kiürítési útvonalakat, a kijáratokat, a biztonsági személyzet feladatait, a tűz esetén szükséges teendőket és a tűz jelzésének és oltásának módját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés