Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telt házat vonzott a bemutató Nyíregyházán

| 2018. 02. 16. | 18:22:00
Láthatatlan Magyarország.
Telt házat vonzott a bemutató Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Evangélikus Roma Szakkollégium, a Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézete, az MTA DAB Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakbizottságának Romológiai Munkabizottsága szervezésében tarották azt a „teltházas” kötetbemutatót, melyen L. Ritók Nóra: Láthatatlan Magyaroszág című, a TEA Kiadónál megjelent szociográfiai kötetét mutatta be a szerző. Jelen volt Dr. Jenei Teréz, főiskolai tanár, a Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézetének intézetigazgatója is.

– „Gyermekek tízezrei élnek ma Magyarországon a 21. századi Európához méltatlan nyomorúságban. Éhesen, gyógyszer nélkül, teljes és végleges kilátástalanságban. L. Ritók Nóra grafikusművész és tanár, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője 2000 óta dolgozik saját alapítású művészeti iskolájában Berettyóújfalun és környékén mélyszegénységben elő gyermekekkel és családjaikkal. E munka során átélt sikereit és kudarcait rendszeresen meg is írja; ezekből a szenvedélyes hangvételű, felkavaró írásokból készült a Láthatatlan Magyarország.” 

– fogalmazza meg a kiadó, a kötetet bemutató írásában.

L. Ritók Nóra grafikusművész és tanár, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője 2000 óta dolgozik saját alapítású művészeti iskolájában Berettyóújfalun és környékén mélyszegénységben elő gyermekekkel és családjaikkal. E munka során átélt sikereit és kudarcait rendszeresen meg is írja, ezekből az írásokból készült a Láthatatlan Magyarország című könyv a Tea Kiadó gondozásában. 

Az eseményen a szerző társadalmi-szociális munkásságáról, az általa és munkatársai által működtetett Igazgyöngy Alapítvány munkájáról, az általuk segített cigány családok életéről, életkörülményeikről és a művészet erejéről is beszélt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés