Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Afrikai csöppség Nyíregyháza új lakója

| 2018. 03. 13. | 14:32:00
Aggódtak miatta.
Afrikai csöppség Nyíregyháza új lakója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén, az eddig öt főből álló zsiráf család ugyanis egy újabb taggal gyarapodott.

A 450 napnyi vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend. Egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg három felnőtt nőstény (Bogi, Laura, Vanesa), egy hím (Árpi) és két fiatal egyed él. A kéthetes borjú mellett Kamilla, a 3.5 éves nőstény is megtekinthető.

A csöppség születése után aggódtak, hiszen Laura a 9 éves zsiráfmama első borját a 3.5 éve született Kamillát nem nevelte. Őt a gondozók etették az első hónapokban. Szerencsére Laura, megérett az anyaságra, és az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli borját. A 180 cm magas, kb. 70kg-os bika borjú egyelőre anyatejjel táplálkozik.

A tudomány jelenlegi állása szerint a zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján. A Nyíregyházi Állatparkban alfajtiszta Rotschild-zsiráfok élnek, afrika patásokkal, Grevy-zebrákkal, és számos ritka antilopfajjal közös kifutóban.

A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük 6 itt, a Nyíregyházi Állatparkban él. A most született borjú a nyolcadik Nyíregyházán született zsiráf.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés