Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aljas indokból majdnem gyilkolt, mégis kiengedték

| 2018. 03. 21. | 14:21:00
Mutatjuk, miért.
Aljas indokból majdnem gyilkolt, mégis kiengedték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék 2018. március 20-án felfüggesztette a dr. K. Gy. vádlott ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárást, s egyidejűleg megszüntette előzetes letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A bíróság határozatának indokolása szerint a vádlott egy politikai párt listáján országgyűlési képviselőjelöltként szerepel.

Az Országgyűlésről szóló törvény rendelkezései alapján a képviselőt a mentelmi jog a megválasztása napjától illeti meg, a jelöltként igazolt személynek pedig a képviselőkkel azonos mentelmi joga van.

A bíróság a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében a mentelmi joggal rendelkező vádlottal szemben indult eljárást felfüggesztette, egyúttal indítványozta a Nemzeti Választási Bizottság elnökénél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését.

A végzés nem jogerős, de a meghozatala napján végrehajtható, ezért a vádlott szabadlábra került.

Összefogtak

Kíváncsiak voltunk, vajon melyik párt listáján indul dr. K. Gy., és meg is találtuk a választás.hu oldalon: dr. Kiss Gyula annak az Összefogás Pártnak a jelöltje, amelyet Szepessy Zsolt volt monoki polgármester neve fémjelez. Szepessy egyéniben is indul, Nyíregyházán. Szepessyt 2017-ben befolyással üzérkedés bűntette miatt nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítéltek a Nyíregyházi Törvényszéken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés