Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fesd magad nagymacskának! - vár a Nyíregyházi Állatpark

| 2018. 03. 01. | 15:00:00
Látványetetésekkel készülnek a dolgozók.
Fesd magad nagymacskának! - vár a Nyíregyházi Állatpark
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges látványetetésekkel és játékos feladatokkal várják a nagymacskák titokzatos világa után érdeklődő vendégeket a Nyíregyházi Állatparkban március 3-án szombaton, a Vadvilág Világnapján!

Az ország legnagyobb nagymacska kollekciója Nyíregyházán található, és a park az egyik legfontosabb feladatának tekinti, a fajmegőrzés mellett, az látogatók szemléletformálását. A Vadvilág Világnapja kiváló lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet az ikonikus ragadozókat veszélyeztető tényezőkre, illetve arra, hogy mit tesznek a védelmük érdekében az élőhelyen kívüli fajmegőrzés során.

A Nyíregyházi Állatpark tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének, s az európai fajmegőrzési program keretében, (EEP) több kritikusan veszélyeztettet és veszélyeztetett fajt, alfajt tenyészt sikeresen a nagymacskák közül is.

4 tigrisalfajnak, 2 oroszlánalfajnak, perzsa párducoknak, jaguároknak, hópárducoknak ad otthont a park, és a „Nagymacskák: ragadozók veszélyben” program során több kifutónál is látványetetésekkel várják vendégeinket.

Időpontok: 

9.30  szibériai tigrisek látványetetése

10.00 fehér oroszlán kölykök látványetetése

10.30 fehér tigrisek látványetetése

11.00 szumátrai tigrisek etetése

11.45  perzsa párduc kölykök látványetetése

A látványetetések mellet a gyermekeket játékos feladatmegoldásra invitálják. Az etetések helyszínein (természetesen a látogató térben) nagymacska nyomokat rejtenek el, amelyek hátoldala az adott fajról egy-egy kérdést takar. Ha helyesen válaszol a szerencsés megtaláló, értékes könyvjutalomban részesül. A kérdések megválaszolásában a kifutók melletti fajtáblák segítenek.

Azoknak akik aznap - március 3-án - nagymacskának kifestve jelennek meg a parkban, a belépés ingyenes!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés