Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsvétkor is résen lesznek a szabolcsi rendőrök

| 2018. 03. 30. | 16:57:00
Ne üljön autóba, ha alkoholt ivott!
Húsvétkor is résen lesznek a szabolcsi rendőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A húsvéti ünnep ideje alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök. 

Az állampolgárokkal való kapcsolattartás során igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy felhívják a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire.

Az alkoholfogyasztás ugyanis már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Éppen ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki.

A rendőrök arra kérik a közlekedőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. 

Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló

- figyelmeztetnek. 

Az ünnepi időszakban a közutakon jelen lévő rendőri erők kiemelt célja a forgalom segítése és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése. A szabályosan közlekedő járművezetők az ünnep hagyományaira tekintettel idén is csokoládétojást kapnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának húsvéti időszakra vonatkozó baleset-megelőzési tanácsait itt érhetik el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés