Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszólalt a Kósa-ügyben szereplő, mesés összeg csengeri örököse

| 2018. 03. 23. | 09:14:00
Állítja: nagyon jó kapcsolatot ápoltak Debrecen volt polgármesterével.
Megszólalt a Kósa-ügyben szereplő, mesés összeg csengeri örököse
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszólalt a csengeri Szabó Gáborné Marika, aki az állítólagos 1300 milliárdos vagyona kezelésével Kósa Lajost bízta meg. Az özvegy a Blikknek mondta el, hogyan került kapcsolatba Kósa Lajossal, beszélt a hihetetlen nagyságú, mesés vagyonáról és a terveiről is. Állítása szerint az apjától örökölt eurómilliárdok sorsát intézi, a szükséges iratokat szerzi be, melyekkel igazolni tudja, a pénz létezik.

Elmondta: határőr férjével és 4 gyermekével egészen 2008-ig az átlagemberek mindennapjait élték, egy nap azonban kiderült, hogy létezik a mesés vagyon, amely az övé, és 1300 milliárd forintot ér.

"Kaptunk belőle valamennyi előleget, amit megpróbáltunk befektetni. A fiam például boltot és kocsmát nyitott belőle. Adakoztunk is, amennyit tudtunk, segítettünk a környezetünkben élőknek. Amikor a pénz elfogyott, kölcsönkértünk barátoktól, ismerősöktől, abban a tudatban, hogy nemsokára visszaadjuk majd" – elevenítette fel a kezdeteket Mária.

"Kósa Lajost 2012-ben kerestük meg Orendi Mihályon (a korcsolyázószövetség alelnöke – a szerk.) keresztül. Orendit már régebb óta ismertük, a sógora volt az ügyvédem. Azért szerettem volna Debrecen vezetőjével találkozni, mert egy hotelt akartunk vásárolni, ami az FHB tulajdonában volt. Ekkor azonban már látszott, hogy akadozni fog a hagyatéki eljárás, így előre tisztázni akartam a feltételeket, mielőtt belevágtam volna. Amikor Kósa meghallotta, mekkora összegről van szó, azt tanácsolta, hogy a maradékot fektessem állampapírokba"

– mondta a lapnak az asszony.

Hozzátette: évekig nagyon jó kapcsolatot ápoltak, rendszeresen járt hozzájuk Kósa, úgy fogalmazott: "az asztalunknál evett. Soha azonban egy fillért nem kaptunk tőle, és nem is adtunk pénzt neki. Csupán ígéretek, előzetes megállapodások születtek, amelyeket közjegyzői okiratba is foglaltunk."

Kósa Lajos legutóbb 2017 márciusában volt nálunk, és novemberben beszéltek utoljára telefonon, azóta nem vette fel, ha hívták.

Mária év elején megbetegedett, a férje pedig nem bírta tovább a nyomást az adósságaik miatt, és öngyilkos lett, előtte azonban az iratok egy részét eljuttatta a Magyar Nemzethez. Arra számított, a nyilvánosság majd megvédi őket, tisztázni tudják magukat.

Állítja, senkit nem csapott be, az okiratok őt igazolják, mégis feljelentéssel fenyegetik, csalónak tartják.

A lap megkereste Kósa Lajost is, a minisztertől a következő választ kapták: „Egy csalót, Sz. Gábornét felhasználva próbál az ellenzék hazugságokkal lejáratni. Nem ér váratlanul: minden választási kampányban volt hasonló akciókban részem, ám kivétel nélkül mindig bebizonyosodott, hogy aljas rágalmak ezek az állítások."

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés