Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az új nyíregyházi szálloda üzemeltetője

| 2018. 04. 24. | 16:36:00
10 évre nyert jogot.
Megvan az új nyíregyházi szálloda üzemeltetője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetheti az előreláthatólag 2018 negyedik negyedévére megépülő négycsillagos nyíregyházi szállodát - az erről szóló koncessziós szerződést kedden írták alá a szállodalánc és az önkormányzat képviselői a nyírségi megyeszékhelyen.

 Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a Modern városok programban finanszírozott 3,1 milliárd forintból, valamint a társberuházó Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által adott 900 millió forintból épül fel a 122 szobás hotel Sóstógyógyfürdőn.

 A koncessziós üzemeltetésre kiírt hirdetmény iránt három pályázó érdeklődött, közülük egyedüliként a Hunguest nyújtott be érvényes ajánlatot, így a szállodalánc nyerte el a tíz évre szóló üzemeltetési jogot, öt év opciós meghosszabbítási lehetőséggel - közölte.  Elmondta, az önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. bankhitelből finanszírozza a rá eső beruházási összeget, és azt várják, hogy a felépülő szálloda a gyógyfürdőnek is jelentős bevétel-növekedést hoz. A megkötött szerződésről szólva azt mondta, az egyetlen pályázó a minimum feltételeknél jobb ajánlatot téve nyerte el a koncessziós üzemeltetés jogát.A szerződést igyekezett minél hamarabb megkötni az önkormányzat annak érdekében, hogy a beruházás utolsó fázisát már az üzemeltetővel együtt fejezhessék be - közölte a polgármester.

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, a szerződés tíz éve alatt a cég 1,2 milliárd forintot fizet az önkormányzatnak havi részletekben, emellett vállalta az úgynevezett mozgó koncessziós díj kifizetését és a szálloda eszközállományának felújítására fordítható fejlesztési alap létrehozását is.
Előbbi esetében a Hunguest harminc százalékos részesedést fizet évente a szálloda üzemeltetéséből származó eredmény (korrigált EBITDA) meghatározott részéből, ami lényegében azt jelenti, hogy a felek a hotel üzemi eredményének 60 millió forint fölötti részén osztoznak.

[Beillesztett cikk: Nyárra elkészül Nyíregyháza újabb nagy dobása ]


A szerződésben kikötötték a szálloda műszaki színvonalának megtartását, ezért az üzemeltető köteles növekvő mértékben, az árbevételének négy százalékáig elkülönített számlán létrehozni egy fejlesztési alapot, amelyet az eszközállomány felújítására kell fordítania. Ez a jelenlegi értéken 40-50 millió forint - mondta Hülvely István. A karbantartási és belső felújítási költségek a Hunguest Hotels Zrt-t., az épület szerkezetére vonatkozó kiadások pedig a tulajdonos önkormányzatot terhelik.
Megjegyezte, a keddi aláírással a nyíregyházi Hotel Sóstó Resort Spa & Conference huszonhatodik szállodaként csatlakozik a Hunguest-lánchoz.

Étterem, mélygarázs, konferenciaterem

Az MTI kérdésére Hülvely István elmondta, a leendő szállodában minimum 50 ezres vendégforgalmat és 1,1 milliárd forint éves nettó árbevételt látnak reálisnak, amelyben benne vannak az épülő szálloda mellett lévő gyógyfürdőből származó bevételek is. Az üzemeltető emellett minden vendégéjszaka után kedvezményes fürdőbelépő díjat fizet a fürdőnek, ami évente nettó 50-60 millió forintot tesz majd ki.

A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshelyen egyebek mellett egy 195 férőhelyes teraszos étterem és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem is helyet kap, illetve a szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik. A beruházás hatvanhat új munkahelyet teremt Nyíregyházán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés