Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerika Kapitány Nyíregyházán!

| 2018. 05. 08. | 14:19:00
Arcán Amerika kontinense...
Amerika Kapitány Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Családi örömök érték a Nyíregyházi Állatpark alpakáit! A jelenleg egyhetes apróság csokoládébarna bundájú, s mivel arcán Amerika kontinensére hasonlító, fehér szőrminta van, gondozói tréfásan csak Amerika Kapitánynak nevezik – tájékoztatott a Nyíregyházi Állatpark sajtószóvivője, Révészné Petró Zsuzsa.
A kis csődör 8 kilogrammal született, s körülbelül 5-6 hónapos koráig fog anyatejjel táplálkozni. A csaknem 11 hónapnyi vemhesség elteltével világra jött csikó – mint a patások általában – rendkívül fejletten született, néhány óra elteltével már lábra is állt. Jelenleg szinte minden idejét anyja mellett tölti, de a kifutójával és az alpakacsapat többi tagjával is ismerkedik.

Az Inka Birodalomban különleges tiszteletben részesítették a fajt: gyapjából készült a királyi öltözék, és számos vallási szertartásban részt vett az „istenek ajándéka”. Napjainkban elsősorban Peru, Bolívia és Chile területén tenyésztik, itt él a világ hárommilliós alpakaállományának mintegy 99 százaléka.

A kis patást már a látogatók is megtekinthetik a park egyik Dél-Amerika kifutójában, ahol tapírokkal és kapibarákkal (vízidisznókkal) él társbérletben az Andok-kalandok kifutórendszerében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés