Hirdetés

Aszfaltból most nagy az igény Nyíregyházán

Szabolcsihír

2018.05.22. 20:09

Aszfaltból most nagy az igény Nyíregyházán
Illusztráció: Máté János

Sorra újulnak meg a járdák, utcák.

Hirdetés

Sorra újulnak meg az utak, járdák Nyíregyházán. Parillák Gabriella, a városháza sajtófőnöke szedte csokorba a beruházásokat, melyek vagy épp befejeződtek, vagy éppen elkezdődtek. Fontos, hogy senki ne rutinból vezessen a városban, számítson terelésekre, lezárásokra, munkagépekre.

Elkészült a Csiha Kálmán utca, befejeződött az aszfaltozás, már csak a tereprendezés van hátra, máris eggyel kevesebb Nyíregyházán a földutak száma.

Jelenleg az alábbi építési munkák folynak, szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

 • Elkezdődött a Pazonyi téri járda felújítása, jelenleg a szegélybontási munkálatok zajlanak.
 • A Korányi Frigyes utcán a járdát aszfaltozzák. Szerdán a korábban ideiglenesen kialakított buszmegálló visszakerül az eredeti helyére.
 • Az Eperjes utcai járdaépítés során ezen a héten átépítik és szintbe helyezik az aknákat, ezt követően kezdődhet meg az aszfaltozás.
 • A Stadion utcán már a járda pályaszerkezetét építik, és párhuzamosan zajlanak a szegélybontási, építési munkálatok is.
Továbbra is részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Csárda utca építési munkálatainál Borbányán, Nagyszálláson a Sétány utcában, Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcában. A Mária utcában az útpályaszerkezet és a zúzottkő alap építése van folyamatban.
 • Sóstóhegyen a Mogyoró utcában a korábbi kedvezőtlen időjárás miatt továbbra is a szegélybontás és padkanyesés zajlik.
 • A Templom utcában holnap, szerdán kezdődhetnek meg az útépítési munkálatok.
 • Oroson a Füzes utcában folytatódik az útburkolat alap építése, ideiglenes forgalomkorlátozás mellett. A Platán utcában a szegély építése, fugázás, és a közműfedlapok szintbehelyezése zajlik. A Tiszafa utcában szegélyépítés, fugázás van folyamatban, az Ezüstfenyő utcában az útpályaszerkezetet építik lokális forgalomkorlátozás mellett.
 • A Tó utcán a jelenlegi munkafázisban a szegély bontása, építése, fugázás, és a nyomvonal miatt szükséges fakivágás zajlik.

Jó ütemben halad a távfűtési-vezeték építése, a Szegfű utca – István és Hunyadi utca közötti szakaszán. Jelenleg is a tartóoszlopok bontása van folyamatban, ezért az Ibolya utcán forgalomkorlátozásra kell számítani a Hunyadi és a Géza utca közötti szakaszon. Az István és a Géza utcán továbbra is biztosított a közlekedés, de egyes pontokon átmeneti forgalomkorlátozás előfordulhat.

Közműfelújítás

A Május 1. téren fel kellett bontani egy tíz négyzetméteres,i zúzottköves parkolót és 12 négyzetméteren az aszfaltutat egy távhővezeték meghibásodása miatt. A helyreállítási munkálatok előreláthatóan még ebben a hónapban befejeződnek.

A Nyírségvíz Zrt. az alábbi utcákban végez építési, javítási, vagy rekonstrukciós munkálatokat:

 • A Bottyán u. – Derkovits u. csomópontban a meglévő hálózat felújítása során, a kereszteződésben lévő 600 mm átmérőjű vezetékek, csatlakozások, tolózárak felújítása zajlik. A jelenlegi munkafázisban a Derkovits utca felől érkező gépjárműveket egy parkolón keresztül táblákkal terelik a Bottyán utca irányába.  Kérjük az arra közlekedőket, hogy körültekintően vezessenek.
 • A Zsálya utcában (Borbánya) a múlt heti esős időjárás miatt továbbra is a burkolat helyreállításán dolgoznak.
 • Az Árpád utca 52-54. szám alatt járdabontásra volt szükség egy bekötő vezeték cseréje miatt. A munkálatok a  hónap  végéig tartanak.
 • Nyírszőlősön a Csabagyöngye utcában munkanapokon 8.00 -15.30 között szakaszos útlezárásra kell számítani. A munkaterület 30-50 m szakaszt érint. Előreláthatólag a munkálatok június közepéig tartanak.
 • Kistelekiszőlőben a Lejtő és a Kocsis utca kereszteződésében várhatóan hét végére készül el a végleges helyreállítás.
 • A Szamóca utcai (Oros) építési munkálatok során munkanapokon 7.00- 15.00 óra között  továbbra is csak a gyalogos közlekedés biztosított. A közlekedés fenntartását félpályás, szakaszos útlezárással biztosítják.  A munkálatok ezen az útszakaszon várhatóan június elejére befejeződnek.
 • A Felhő közben (Oros) még folynak a  munkálatok. Kisebb közlekedési fennakadásra 8:00 – 17:00 között lehet számítani (munkagépek, építőanyag, kitermelt föld akadályozhatja átmenetileg a közlekedést), de munkanapokon 17 órára a teljes helyreállítás megtörténik.
Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként - hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.
Nyíregyházaútépítés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés