Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Barcelonába, Mallorcára, Svájcba is repülhetnek Kelet-Magyarországról

| 2018. 05. 14. | 15:06:00
Újabb járatokat indít a Wizz Air 50 kilométerre Nyíregyházától.
Barcelonába, Mallorcára, Svájcba is repülhetnek Kelet-Magyarországról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan az egész világ elérhetővé válik a Debrecen Airportról. A Wizz Airrel közösen több új járat indul a cívisvárosból.

A járatok közül négy 2018 decemberében, három pedig 2019 tavaszán indul majd el. Az új úti célok a következők: a németországi Dortmund (kedd, csütörtök, szombat) december 15-től az angliai Sheffield (csütörtök, vasárnap) december 16-tól a svájci Bázel (csütörtök, vasárnap) december 16-tól a spanyolországi Barcelona (hétfő, péntek) december 17-től a ciprusi Lárnaka (szerda, vasárnap) 2019. március 31-étől a spanyolországi Palma de Mallorca (vasárnap) 2019. március 31-től a máltai Valletta (hétfő, péntek) 2019. április 1-jétől.

Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: egy újabb Airbus A320-as repülőgépet telepítenek Debrecenbe. Mint hangoztatta, a cívisváros nagyon kedvező helyzetbe került azzal, hogy a Ryanair bezárta a nagyváradi bázisát, ezzel a repülőtér olyan pályára került, amely képes lesz a régió fejlődését előre mozdítani.

A légitársaság éves gördülő utasforgalma idén áprilisra meghaladta a 30 milliót, hálózata pedig a legkiterjedtebb Európában: 44 ország 141 célállomására repülnek 600 útvonalon.

A Wizz Air londoni bázisrepülőterén, Lutonban a szakszervezetek május 25. és 30. között sztrájkot helyeztek kilátásba. Ezzel kapcsolatban Váradi József az MTI kérdésére válaszolva elmondta, folyamatosan tárgyalnak a repülőtérrel, de sztrájk esetén járatkésésekre és járattörlésre is számítani lehet a Wizz Air hálózatában.

Debrecenbe kerül a súlypont

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta, hét évvel ezelőtt, a Wizz Air járat- és bázisnyitása előtt a repülőtéren 47 ezer utast kezeltek, 2017-ben ez a szám 318 ezerre növekedett. Szerinte az új járatoknak köszönhetően 2019 év végére akár 600 ezerre is növekedhet a repülőtér utasforgalma. Ezzel Debrecenbe kerül a régió légiközlekedési súlypontja – tette hozzá. Elmondta, a repülőtér teljesítménye nagy hatással van a régió gazdaságára, 2015 és 2018 között közel 5 ezer új munkahely jött létre a városban és 160 milliárd forint külföldi működő tőke érkezett a régióba. 

A repülőtér fejlesztése is folytatódik, a 2-es szintű, nagyobb biztonságot és pontosságot adó műszeres leszállító berendezés (ILS II) telepítésre már elkezdődött, várhatóan 2019 év végén helyezik üzembe, a teljes bekerülési költség 1,3 milliárd forint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés