Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez igen! Újabb díjat nyert a nyíregyházi tanárnő

| 2018. 05. 16. | 22:16:00
Rangos szakmai elismerésben részesült.
Ez igen! Újabb díjat nyert a nyíregyházi tanárnő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rangos szakmai elismerésben részesült Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna, a nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium igazgatóhelyettese. Idén ez már a második elismerése, hiszen, mint arról a Szabolcsihír beszámolt, ő nyerte az Aranyanyu díjat.

[Beillesztett cikk: Ha az ember eljátszhatja az életét, akkor szabad – mondja az Aranyanyu]

Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Pedagógus Képző Kar (ELTE-PKK) ebben az évben a nyíregyházi pedagógusnaki ítélte oda a Takács Etel Díjat.

Ez egy magas rangú szakmai díj, amelyre nyelvészeket, nyelvtant tanító tanárokat lehet jelölni, azokat, akik valamiféle módszertani újítást végeznek, valami újszerűt tudnak mutatni a nyelvtantanításban.

Erre a díjra találta érdemesnek Kecskemétiné Szilvási Zsuzsannát a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének megyei szervezete, mely jelölte őt az elismerésre. A díjat a tanárnő június 8-án veszi át Budapesten.

Kérdésünkre, mit jelent számára az elismerés, kitől tudta meg, hogy díjat nyert, "Aranyanyu" így reagált:

"Több díjra is jelöltek az utóbbi időben, és akár nyertem akár nem, mindig volt bennem egy kis kétely, hogy megérdemlem-e. Ez az az elismerés, amikor úgy érzem, minden helyére került bennem.

A nyelvészet, a nyelvtan volt a szívügyem mindig, így az, hogy az általam legnagyobbnak tartott tudományos műhely elismeri a teljesítményemet, minden eddigi sikert felülír.

A vakok és gyengénlátók megyei egyesületének elnöke, Nemes Nagy Tünde hívott fel telefonon és mondta el, hogy mi történt. Kisebb sokkot kaptam, és visszakérdeztem, hogy most ez mit jelent? Én nyertem ezt a díjat? Akkor már nevetett, hogy ezt próbálja elmagyarázni nekem egy ideje.

Mikor felfogtam mit mond, elsírtam magam, eszembe jutott, hogy még mindig lapul egy Takács Etel nyelvtankönyv a polcomon.

Pár perc múlva már nevetve olvastam a díjról értesítő levelet. Nagyon hálás vagyok, hogy a vakok egyesülete vette a fáradtságot a jelölésre és nagy örömmel várom a júniusi díjátadót. Nagyon boldog vagyok."

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés