Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felmentette a bíróság a megvádolt polgármestert

| 2018. 05. 16. | 13:27:00
Az ügyészség vádolta meg hűtlen kezeléssel.
Felmentette a bíróság a megvádolt polgármestert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen felmentette a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vád alól a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogdány független polgármesterét, Balogh Tibor Zoltánt a Nyíregyházi Járásbíróság.

Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjének közlése szerint az ügyészség a polgármestert azzal vádolta, hogy egy szabolcsi település polgármestereként 1,8 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak 2014-ben.

A vádirat szerint a polgármester egy ravatalozó akadálymentesítési és rekonstrukciós munkálatainak elvégzésére kötött szerződést egy kft.-vel. A műszaki átadáskor különböző hiányosságokat tártak fel, de a vádlott utalványozóként hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat a kft.-nek átutalja a számla teljes összegét - ismertette a sajtószóvivő.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint - a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján - a polgármester mindent megtett annak érdekében, hogy a beruházás teljes megtörténte igazolható legyen - folytatta Toma Attila, hozzátéve: a polgármester felelős műszaki ellenőrt bízott meg, aki két helyszíni szemle után a beruházási terv szerinti megvalósítását leigazolta, s a korábban észlelt hibák kijavítását ellenőrizte. A vádlott ennek alapján állította ki a teljesítési igazolást, és utalta ki az összeget a vállalkozónak.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés