Hirdetés

Ingyenes a pulyabál Nyíregyházán

2018.05.24. 17:45

Ingyenes a pulyabál Nyíregyházán

Négy korcsoport táncosai mérhetik össze tudásukat.

Hirdetés

Az Igrice Néptáncegyüttes 2018. május 26-án, szombaton ismét megrendezi a térség legismertebb gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozóját, a Pulyabált. Az eseményen négy korcsoportban, 26 együttes, hatszáznál több ifjú tehetsége mutatja be tánctudását a neves szakmai zsűri előtt.

A versenyprogram a megszokott helyszínen, a Váci Mihály Kulturális Központban kezdődik 11:00 órakor.

A Pulyabál több évtizedes múltra tekint vissza, az idei immár a 32. alkalom, melyen 4 korcsoport táncosai mérhetik össze tudásukat, az óvodás korúaktól a középiskolás korosztályig. A fiatal táncosokat szakmai zsűri értékeli majd, akik nem csak a technikai tudást és előadásmódot figyelik, hanem a népviseletek és a koreográfiák összeállítását is értékelik arany, ezüst és bronz minősítésekkel. Ezen felül idén is különdíjak osztanak ki és a legjobb együttesnek járó fesztiváldíj is gazdára talált.

A versenyprogram, melyre a belépés mindenki számára ingyenes, 11 órától 17 óráig tart, majd a zsűri összegez és 18 órakor eredményt hirdet. Amíg a zsűri elvonul, a közönség tirpák hagyományőrzőkkel közösen táncolhat; úgy a táncházat, mint a teljes versenyprogramot a remek Szikes Zenekar élő népzenei kísérete teszi még hangulatosabbá.

Nyíregyházanéptánc

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés