Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kényszerprostitúció és kizsákmányolás: Szabolcs megye a leginkább érintett

| 2018. 05. 24. | 17:09:00
Kampányfilmekkel szólítanák meg a veszélyeztetetteket.
Kényszerprostitúció és kizsákmányolás: Szabolcs megye a leginkább érintett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szemléletformáló kampány részeként egy-egy kisfilm is készült, amelyek közül az egyik a főleg 14-20 év közötti, alacsony iskolázottságú nőket érintő szexuális jellegű kizsákmányolás, a másik pedig a jellemzően a 30-50 éves korcsoportba tartozó, alacsony képzettségű, munkanélküli férfiakat érintő munkacélú kizsákmányolás veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az Európai Unió és a Belügyminisztérium által támogatott kampány során a leginkább érintett régiókban (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Baranya megye) szakértők bevonásával helyszíni edukációs programsorozattal is készülnek.

Az Europol adatai alapján Magyarország az emberkereskedelem áldozatainak és elkövetőinek számát tekintve is a három legérintettebb európai ország között van. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) kutatásai alapján évente 5 000-20 000 főt érint a kényszerprostitúció és kétszer ennyi áldozatot követel a munkacélú kizsákmányolás. A jelenség visszaszorításának céljából a szervezet és az ORFK Ne hagyd! címmel indította el edukációs és prevenciós kampányát.

A kampány célja a veszélyeztetett célcsoport megszólítása, az áldozattá válás megelőzése és a társadalmi tudatosság növelése.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés