Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kinyitják a laktanyát Nyíregyházán is

| 2018. 05. 25. | 10:43:00
Gyermeknapon az ország összes tűzoltószertárába bekukkanthatnak a legkisebbek.
Kinyitják a laktanyát Nyíregyházán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat országszerte.

Délelőtt tíz és délután négy között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több, mint húsz helyen várják a kicsiket és nagyokat a laktanyákkban, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét, ahol az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége is megnyitja kapuit a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megtekinteni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

A tűzoltószertár egy olyan speciális környezet, ahová csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban gyermekek, szüleik és a tűzoltóautók szerelmesei is megtekinthetik a laktanyát, a tűzoltók járműveit és a különleges felszereléseket.

A nap folyamán több próbariasztást is tartanak a tűzoltók, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. A laktanyák mellett ingyenes látogatható Nyíregyházán, a Dr. Konthy Gyula emlékhely is - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés