Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kormánybiztos lett a Fidesz erős szabolcsi embere

| 2018. 05. 30. | 19:44:00
Két évre bízták meg fontos ügyekkel.
Kormánybiztos lett a Fidesz erős szabolcsi embere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos lett Seszták Miklós. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Seszták Miklós - aki az előző kormányzati ciklusban nemzeti fejlesztési miniszter volt - megbízatása 2018. május 18-tól 2020. május 17-ig szól.

Kormánybiztosként Seszták Miklós látja el a közvetlen európai uniós források és az MFK Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság koordinációját, kezeli és koordinálja az egyes határon túli gazdaságélénkítő programokat, ellátja a határon átnyúló és határon túli infrastrukturális és egyéb fejlesztések koordinációját, továbbá a határ menti megyék együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért is felel.

Az ő feladata lesz továbbá a határ menti megyék turisztikai fejlesztéseinek és egyes Kárpát-medencei turisztikai fejlesztések kormányzati összehangolása és a kiemelt nemzetközi sportrendezvények lebonyolításának koordinációja.

Seszták Miklós kormánybiztosi tevékenységét a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetében működő önálló titkárság segíti - olvasható a kormányhatározatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés