Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel két milliárdot terítenek Nyíregyházán

| 2018. 05. 07. | 20:41:00
Útfejlesztések a következő hónapokban.
Közel két milliárdot terítenek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1,88 milliárd forint uniós pénzből valósít meg útfejlesztéseket a nyíregyházi önkormányzat, amelynek ehhez önerőt sem kell biztosítania. A beruházások a terv szerint augusztus végére elkészülnek. 

Hétfőn Kovács Ferenc polgármester Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselővel helyszíni szemlét tartott a Korányi Frigyes és az Eperjes utcán. Közlésük szerint a Mária utcában jelenleg a meglévő pályaszerkezet bontása, és az útalap építése zajlik. A Csiha Kálmán utcában már a teljes pályaszerkezet megépült, jelenleg a szikkasztó árkok profilozása zajlik, majd a közvilágítási hálózat kiváltását követően aszfalt burkolatot kap az utca és várhatóan május 18-ig elkészül. Hasonlóan földútból aszfaltossá válik a Vénusz, a Borbála, a Magdolna, a Krisztina és az Anna utca. 

Biciklizők figyelmébe

Az úfelújításokról beszámolva elmondták, a Sóstói út és Szindbád sétány (Kemecsei felüljáró – Berenát utca) munkálatai a múlt héten befejeződtek. A Rövid és a Tó utcákban jelenleg az előkészítő munkálatok (szegélybontás, padkanyesés, növényirtás) folynak. Megújítják a Bocskai utca Hunyadi utca – Inczédy sor közötti szakaszát, a Család utcát a Pazonyi út és a Szalag utca között. Ilyen munkálatok következnek a Templom, a Nyár, a Meggyes, a Körte, a Mogyoró és a Kosbor utcákon. 

A járdák, kerékpárutak felújítása érinti a Korányi Frigyes és az Eperjes utcát, a járdaburkolat építése előrehaladott.  A héten kezdik a járdákat csinálni a Deák utcán, a Pazonyi téren, a Stadion utcán és a László utca – Inczédy sor területen. Jelenleg a bontás, a padkanyesés és a humuszolás zajlik a Pazonyi utcán.
További helyszínek: Városmajor utca, Család utca, Bocskai utca, Sarkantyú utca, Epreskert utca, Körte utca, Nagykállói út. 

Kerékpárutat építenek a Sóstóhegyi úton.

A beruházások nem minden esetben az adott utca teljes hosszát érintik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés