Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy tortába vágják a kést Nyíregyházán!

| 2018. 05. 14. | 12:13:00
Hatalmas buli lesz a város napján.
Nagy tortába vágják a kést Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újratelepítésének 265. évfordulóját ünnepli Nyíregyháza hétvégén. Ismét megsütik a város tortáját, megemlékeznek a városalapítókról, és persze koncerteket is tartanak.

Május 18-án pénteken és 19-én, szombaton egész napos programsorozatra várják a nyíregyháziakat. Péntek délelőtt 9-kor a városháza dísztermében a Települési Értéktárba újonnan felvett, nemzeti kincsek értékgondnokainak emléklapot – öszesen 11-et – ad át Kovács Ferenc polgármester, majd kihirdetik a "Rímekbe faragott értékek" című verspályázat eredményét, a verseket pedig május 18-25. között a Krúdy terem előtti galérián tekinthetik meg, olvashatják el az érdeklődők keddtől csütörtökig 8-16, pénteken 8-14 óráig. Délután 2-kor ünnepi közgyűlés tartanak, melyen Nyíregyháza városalapítástól napjainkig tartó történelmét tekintik át, majd 3-kor megkoszorúzzák a Városalapítók szobrát.

Szombaton - szintén a városnaphoz kapcsolódva - családi vetélkedőnapot rendeznek a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére. Az immár tizedik Szelektív Szombat alkalmából a legjobban teljesítő családok üdülési utalványt, laptopot vagy kerékpár utalványt nyerhetnek.

Iskolák és óvodák között is versenyt hirdetnek, a fődíj 50 ezer forintos vásárlási utalvány, amelyet a nyertes iskola sportszerekre, a nyertes ovi pedig játékszerekre válthat be.

A Kossuth téren délelőtt 9-től zajlanak a programok, zumbások, táncosok, váltják egymást a színpadon, délelőtt fellép az Alma és az Apacuka zenekar, lesz bábjáték, népzene.

A nap fénypontja a város tortájának bemutatása és elfogyasztása lesz délután fél négykor.

A 2016-os várostorta (fotó: nyiregyhaza.hu)

A 2016-os hagyományokat folytatva a sipkaysok idén is elkészítik a város tortáját. 2016-ban egy hatalmas, 1200 szeletes marlenka volt ez, 2017-ben visznt egy gigantikus - 13 méter hosszú, 1000 adagos - kenyérlángost osztottak. Idén ismét az édes élvezetnek hódolhatunk

 A sütit, egy ezerszeletes tejszínes-meggyes prószatortát 40 cukrásztanuló készíti el a nyíregyháziaknak.

Ezután ismét a színpadra szegeződnek a tekintetek, mert 16 órakor érkezik Opitz Barbi, majd a népszerű páros, Korda György és Balázs Klári lép fel, héttől pedig Kasza Tibi élő koncertjét élvezheti a közönség.

Nézzen szét a toronyban!

Péntekre visszatérve: május 18. a múzeumi világnap. A Jósa András Múzeum és több résztvevő, köztük civil szervezetek is, egész napos programmal csatlakozik a városnaphoz. A múzeumban, a Kállay-gyűjteményben számtalan érdekes esemény várja a városlakókat. A nap folyamán öt alkalommal ingyenes városnézés is lesz.

A városvédő egyesület Nyíregyháza 1. helyrajzi számú épületének bemutatásával csatlakozott a programhoz, az érdeklődők az evangélikus templommal és annak harangtornyával is megismerkedhetnek.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés