Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Védőszentjükre emlékeztek a tűzoltók

| 2018. 05. 03. | 18:06:00
Életet, értéket mentenek.
Védőszentjükre emlékeztek a tűzoltók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három helyen is koszorúzott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, valamint a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére emlékezve csütörtök délelőtt Nyíregyházán.

Csütörtök délelőtt az egykori nyíregyházi tűzoltó laktanya helyén, a Bethlen Gábor utcán épült Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolánál kezdődött a megemlékezés, hiszen az intézmény falán négy éve avatták fel azt az emléktáblát, amely emlékeztet arra, hogy 1911 és 1958 között itt működött az első nyíregyházi tűzoltóság.  A Szent Flórián téren az öt évvel ezelőtt állított, a tűzoltók védőszentjét ábrázoló szobornál helyeztek el koszorút.
2017-ben, vagyis egy évvel ezelőtt a nyíregyházi tűzoltók bátor és hősies helytállásának tiszteletére avattak emléktáblát a tűzoltóparancsnokságon, ahol szintén virágokat helyeztek el.

Az ünnepi állománygyűlésen Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a tűzoltókat, emlékezett Szent Flórián alakjára.

Május 4. 1991 óta a tűzoltók ünnepnapja. Szent Flórián a tüzes mesterségek védőszentje. Élete és halála az emberiség, az önzetlen segíteni akarás, a hősies, bátorság jelképévé vált.

Alakja ugyanakkor megtestesíti a bajtársiasság, a tisztesség és a becsület erényét is. Nagyon sokan, évről-évre egyre többen vannak azok, akik mindennapi munkájuk mellett szakítanak időt arra, hogy önkéntes tűzoltóként szolgálják szűkebb és tágabb környezetüket. Őket ezért külön elismerés illeti.

A tűzoltók munkájára, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, létesítményiek vagy önkéntesek, egyre nagyobb szüksége van a társadalomnak, hiszen fejlődő világunkban folyamatosan új és újabb veszélyforrások jelennek meg, amelyek kezelésére fel kell készülnünk - fogalmazott az igazgató. 

A tűzoltók azok, akik elsőként szállnak szembe tűzzel, vízzel, a természeti erőkkel, sokmilliárdos értéket, számos emberi életet mentenek meg - mondta.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés