Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez igen! Taroltak a megyeiek Törökországban

| 2018. 06. 11. | 11:20:00
Nyíregyházi és kisvárdai fiatalok a legjobbak között.
Ez igen! Taroltak a megyeiek Törökországban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Törökországi ifjúsági  tudományos és innovációs versenyen magyar középiskolai diákok vettek részt Nyíregyházáról, Kisvárdáról és Budapestről. Egy első, két második és egy negyedik helyezést értek el - tájékoztatta a Szabolcsihírt Zsigó Zsolt csapatvezető tanár.

Az Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları egy török oktatási szervezet, amely az Oguzhan Ozkaya Education Karademir Science Energy Engineering Fair (rövid nevén: OKSE2F) szervezője. A szervezet a MILSET tagja. A Kossuth Klub (amelynek alaptevékenységei között kiemelt jelentőségű terület a tehetséggondozás), mint a MILSET Europe egyik tagszervezete delegálta versenyeredményei alapján a két Bánkirobot Team projektet a kiállításra.

A repülőtéren találkoztunk két másik magyar résztvevővel, akikkel - mint utóbb kiderült - egy ütőképes csapat utazott ki Cesmébe a kiállításra - írta.

A szokatlan környezet nem okozott gondot a magyar küldöttségnek, hiszen az elért eredményekre méltán lehetünk büszkék. A kiállításon 25 ország, közel 200 ifjú kutatója, tudósa vett részt. A versenyzők először bemutatták a kutatási eredményeikről, fejlesztéseikről készített posztert, majd a szakmai zsűri előtt is számot adtak tudásukról, munkájukról.

A Mérnöki tudományok kategóriában Tóth Bence I. díjat (aranyérem) szerzett (Nyíregyháza, Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki középiskolája, 11.0)

A Mérnöki Tudományok kategóriában Zsigó Miklós IV. díjat szerzett (Nyíregyháza, Krúdy Gyula Gimnázium, 10.o). Mindketten a Bánkirobot Team tagjai.

A Biológia szekcióban Karászi Aliz II. díjat (ezüstérem) szerzett,  (Kisvárda, Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, 11. o.) diákja II. díjat szerzett.

A Fizika szekcióban Stiga Viktória III. díjat (bronzérem) szerzett (Budapest, Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium, 11.o.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés