Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért kössenek megegyezést, ha már válnak!

| 2018. 06. 18. | 21:28:00
Ha közös gyermek van, a rivalizálás a legrosszabb, amit a peres felek tehetnek.
Ezért kössenek megegyezést, ha már válnak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyermekekben a szülők válása okozta traumák rövid és hosszú távú következményeiről tartott előadást a napokban a Nyíregyházi Törvényszéken Nagy Zsóka szenior mediátor, kiképző tréner. 

A szakember hangsúlyozta, a gyermeknek mindkét szülőre szüksége van, s nem szerencsés, ha a bírósági procedúra során egyik vagy másik szülőt kiszorítják a gyermek életéből. Hiszen ez a gyermek fejlődése során – tette hozzá – olyan mértékű hátrányt jelent, amely majd felnőtt korában fog megmutatkozni. 
Praxisából merítve kiemelte, hogy azok a gyerekek tudnak sikeres felnőtté válni, akiknek a szülei nem rivalizáltak egymással a válóper idején, hanem a gyermek érdekeit előtérbe helyezve mindkettőjük számára elfogadható megoldást találtak.

Nagyon fontosnak tartja a felek által megkötött egyezség jelentőségét, mivel gyermeküket ők ismerik a legjobban, s e megegyezés hiányában az eljáró bírónak kell a gyermeküket, hétköznapjaikat érintő döntést meghoznia.

Az előadást követően a tréner irányításával a mediációs eljárás gyakorlati kérdéseivel kapcsolatos módszereket és tapasztalatokat elemezték a jelenlévő bírák, titkárok, bírósági közvetítők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés