Hirdetés

Ezreket állítottak meg a szabolcsi utakon

Szabolcsihír

2018.06.12. 16:24

Ezreket állítottak meg a szabolcsi utakon
Kiterjedt közúti ellenőrzés zajlott (Fotó: Rendőrség)

Nem kevesen bizonyultak ittasnak.

Hirdetés

Négy nap alatt 15 807 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei utakon, különös figyelemmel az ittas, bódult sofőrök kiszűrésére. A június 7-10. között zajlott TISPOL-akcióban 43 személy bukott le ittasság miatt. Húsz ellen büntetőeljárást, 22-vel szemben közigazgatási eljárást, egy kerékpáros ellen szabálysértési eljárást indítottak.  

Az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül – figyelmeztet a rendőrség –, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Az alkoholfogyasztás ugyanis hátrányosan hat a vezetési képességre. Sokan úgy gondolják, hogy pár pohár alkoholos italnak semmilyen hatása nincs. A tévhitekkel ellentétben azonban már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is számít! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

 szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen nő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Az alkohol hatására ráadásul a legtöbb ember bátor lesz, alábecsüli a veszélyt, saját vezetési képességeit viszont túlértékeli. Ne essünk ebbe a hibába, ha vezetünk!
 

TISPOLSzabolcs-Szatmár-Bereg megye

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés