Hirdetés

Folytatódik a nyíregyházi késes balek ügye

civishir.hu

2018.06.02. 14:22

Folytatódik a nyíregyházi késes balek ügye

Első fokon 9 évet kapott.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 októberében elhatározta, hogy akár bűncselekmény útján is pénzt fog szerezni. Mivel korábban postásként dolgozott, tudta, hogy a postai kézbesítőknél mindig van valamennyi készpénz. Nyíregyháza egyik társasházának lépcsőházában találkozott a postai kézbesítővel, akinek válltáskájában ekkor 160 ezer forint volt.

A vádlott a kezében lévő késsel megtámadta a sértettet, legalább öt alkalommal szúrt és csapott felé.

A sértett védekezett, közöttük dulakodás alakult ki, a sértettnek sikerült a vádlott kezéből a kést kirúgnia. Ezután a vádlott úgy menekült el a helyszínről, hogy a sértettnél lévő pénzt nem tudta megszerezni. A cselekmény során a sértett egy 8 napon túli, és több 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén februárban D. Dávid vádlottat felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 9 évközügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla június 6-án kezdi tárgyalni az ügyet.

 

postás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés