Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen ebéd házhoz szállítva

| 2018. 06. 25. | 12:51:00
Nyíregyházán hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek kapnak kétfogásos menüt.
Ingyen ebéd házhoz szállítva
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyári vakáció idején is kapnak ingyenesen meleg ételt a hátrányos, és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek. Nyíregyházán 1241 gyerek jogosult az ellátásra, közülük 972-en kérték.

Idén az önkormányzat kiegészítette az állami támogatást, így a menü levest és főételt is tartalmaz, valamint újdonság, hogy házhoz is szállítják.

A kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről. Ennek eredményeként országszerte több mint 200 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos gyermek részesülhet mind a négy iskolai szünetben napi egyszeri ingyenes étkezésben, ha a szülei igénylik.

Az önkormányzatoknak 2016 januárjától kell gondoskodniuk az ellátásról, ennek költségeire a kormány idén közel 7 milliárd forintot különített el.

A célcsoport a bölcsődés kortól a 18. életévüket betöltő rászoruló hátrányos, és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve intézményi jogviszonnyal nem rendelkező hátrányos, és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek. Az igénybevételi szándékról május 25-ig kellett nyilatkozni a szülőnek vagy a törvényes képviselőnek az önkormányzat által küldött nyomtatványon.

Aki nem igényelte a jelzett időpontig az étkezést, nyilatkozatát módosíthatja az önkormányzatnál.

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, hogy idén az adagonkénti 280 forintos állami támogatást az önkormányzat 315 forinttal kiegészítette, így a korábbi egy tál étel helyett a menü levest és főételt tartalmaz.

Fontosnak tartják, hogy nyáron is lakjon jól minden gyerek. Nyíregyháza önkormányzata beszerzési eljárást folytatott le, ennek keretében került sor a nyári szünidei étkeztetést biztosító szolgáltató kiválasztására. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés