Hirdetés

Munkácsy a nyíregyházi éjszakába hív

| 2018. 06. 19. | 16:12:00
Izgalmas és érdekes programok a Múzeumok Éjszakáján.
Munkácsy a nyíregyházi éjszakába hív
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jósa András Múzeum kapui június 23-án, este hat órakor nyílnak meg a Munkácsy 50 című tárlattal – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján. Az október 14-ig látható vándorkiállítás ezen az éjszakán mutatkozik be a nyíregyházi közönségnek. Az ötven alkotásból álló kollekció kétharmada lesz kiállítva,  további húsz festmény augusztus 20-án érkezik a szentpétervári Ermitázsból a nyírségi megyeszékhelyre.

Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő kollekciójának már Nyíregyházán lévő darabjai a Múzeumok éjszakáján szabadon lesznek megtekinthetőek, a tárlatra minden más időpontban időpontfoglalás szükséges. A festményeket kiegészíti a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum által kölcsönzött fotódokumentációs anyag.

A múzeumi ünnepen a Munkácsy-képek mellett csillagászati bemutatóval, bábszínházi előadással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, festészettel, restaurálással és a kiállításhoz kapcsolódó nyomozós játékkal várják a kisebbeket. Ezeken kívül lesz jóganap, dumaszínház és több zenei koncert. A látogatók előtt a megyei levéltár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Gyűjtemény mellett a Kállay Gyűjtemény épületei egyaránt megnyílnak.

Utóbbiban interaktív mesejáték, tombola, kirakodóvásár szórakoztatja majd a közönséget, a vadmadár-bemutató keretében pedig szirti sast és sólymot, illetve egy szürke farkast is láthat a közönség.

Hirdetés