Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyit a tó is Nyíregyházán!

| 2018. 06. 06. | 20:28:00
Most már minden sóstói fürdő várja a vendégeket.
Nyit a tó is Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 10-én nyit a Tófürdő, június 11-én megkezdődnek a Júlia Fürdő energetikai korszerűsítési munkálatai.

A természetes vizek kedvelőinek igazi örömhír, hogy e hét vasárnap a sóstói Tófürdő is megnyitja kapuit a fürdőzők előtt - közölte a Szabolcsihírrel Podlovics Lajos a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Tájékoztatása szerint a legmeghatározóbb tényező is adott a nyitáshoz, hiszen

már 24-26 fokos a tó vize. Az üzemeltető az előkészítő munkákat már korábban elvégezte, a karbantartási- és parkfenntartási munkák befejeződtek, és a tó vízminősége is kiváló, vízszintje ideális.

További remek hír, hogy a Tófürdőn az árak a tavalyi árakhoz képest a nyíregyházi lakosok számára nem változnak!

Kezdődik a Júlia energetikai korszerűsítése is

Június 11-től várhatóan szeptember 15-ig a Júlia Fürdő energetikai korszerűsítési munkálatok miatt bezár, a munkálatok ideje alatt sem a fürdőszolgáltatás, sem a gyógyászati ellátás nem lesz elérhető.

[Beillesztett cikk: Kell ennél jobb hír Nyíregyházán?]

Roppant időszerű már ez a beruházás, mivel a fürdő megnyitása óta eltelt közel 50 évben nem történt hasonló mértékű korszerűsítés. A 90-es éveket megelőzően több lépésben nyerte el mai formáját a fürdő, illetve kisebb felújítások, karbantartások is megtörténtek. 2012-ben jelentős méretű gépészeti rekonstrukció zajlott, ekkor a gépészeti elemek és az elektromos rendszer mellett több helyütt megújultak a csempeburkolatok, az álmennyezeti burkolatok, valamint a teljes szauna részleg.

Most pályázati forrásból sikerült lehívni közel 197 millió forintos összeget, ennyi áll rendelkezésre, hogy a legfontosabb energetikai korszerűsítési munkákat elvégezzék.

Ezek pedig:

- Homlokzati felületek hőszigetelési munkái
- Lapostető hő- és csapadékvíz szigetelések felújítása, illetve cseréje
- Homlokzati nyílászárók cseréje
- A korszerűsítés kapcsán napelemes rendszert is kiépítenek az energiaköltségek csökkentése, továbbá a minél környezettudatosabb üzememeltetési feladatok megvalósíthatósága érdekében.  A rendszer kiépítésétől 25-30 százalék éves megtakarítást vár az üzemeltető.

A gyógykezelések és a fürdőprogramok másutt érhetők el a bezárás alatt.

Akik a Júliában megkezdett gyógykúrájukat június 11-ig nem tudják befejezni, lehetőségük van arra, hogy a kezeléseik fennmaradó részét az Aquarius Fürdőgyógyászaton vegyék igénybe, a még kifizetetlen gyógykezelések önrészének megfizetésénél a Júlia Fürdő árai az irányadók. A gyógyászati kezelésekre időpontot egyeztetni személyesen tudnak az Aquarius Fürdőgyógyászat recepcióján - tette hozzá Podlovics Lajos.

  • Cím: 4431, Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő, Fürdőház tér 2.
  • Bejárat az Aquarius Élményfürdő főbejárata mellett.

A korszerűsítési munkák ideje alatt a reggeli úszás munkanapokon, hétfőtől péntekig 6.00–8.30 között a Parkfürdő 50 méteres versenymedencéjében lehetséges, belépés szezonban a Parkfürdő Berenát utcai főbejáratán keresztül, a szezon után az Aquarius Élményfürdőn keresztül.

A Júlia Fürdőben az év folyamán mindvégig működő Nyugdíjas Hétfő nevű program a felújítás ideje alatt a Fürdőházban lesz elérhető, értelemszerűen minden hétfőn. A Júlia Fürdőben alkalmazott 900 forintos ár nem változik.

A Júlia Fürdőbe előre megváltott jegyek, bérletek a nyár folyamán a Fürdőházban, és a Tófürdőn egyaránt felhasználhatók. Ha valaki mindenképp csak a Júliában szeretné jegyét, bérletét felhasználni, akkor sincs gond, azok érvényességi idejét az újranyitást követően meghosszabbítják, a bezáráskor még esedékes időtartam mértékéig - tudta meg a Szabolcsihír.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés