Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

SzamosFeszt: húzd rá, Cégénydányád!

| 2018. 06. 18. | 15:12:00
Öröm, zene, tánc, hagyomány.
SzamosFeszt: húzd rá, Cégénydányád!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cégénydányád idén hetedik alkalommal szervezi meg egyik legnagyobb rendezvényét, a SzamosFesztet  június 30. és július elseje között. A hagyományokra épülő kétnapos fesztivál a népzene, néptánc, a szatmári tradíciók mellett a vidéki élet hagyományos értékeit is megmutatja az érdeklődőknek.

2018-ban a reneszánsz emlékéve előtt tiszteleg a SzamosFeszt.

Számos olyan program kíséri a rendezvényt, amely a kor hangulatát idézi meg. A reneszánsz főzőverseny, a népi játszóudvar szintén ebben a stílusban várja a kicsiket-nagyokat, családosokat és a felnőtteket egyaránt. A vigasságon, a kulturális, a lovas-, az íjászbemutatókon kívül kiemelt szerepet kap a reneszánsz kori ételek készítése, illetve a térség kézműveseinek bemutatói. Továbbá először szervezik meg a „Szeretlek, Cégénydányád!” elnevezésű találkozót, ahol minden hajdanán és máig itt élő falubeli újra összeülhet.

Egyetlen egy fesztivál sem múlhat el kiváló fellépők nélkül. Itt lesz a Anna and the Barbies,  a Muzsikás együttes, az Ölveti Blues Band, a The Minds zenekar és még sokan mások. A részletes programot az érdeklődők megtalálják a Szamosfeszt Cégénydányád Facebook-oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés