Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták a világbajnok gépeket a nyíregyházi kórházban

| 2018. 07. 09. | 19:53:00
Növelik a betegbiztonságot.
Bemutatták a világbajnok gépeket a nyíregyházi kórházban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A központi műtőblokkok levegőjének fertőtlenítését segítő gépeket szerzett be egy uniós támogatású program segítségével a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház.

A 200 millió forint értékű pályázati programban csaknem 39 millió forintot fordítottak a két, úgynevezett levegőfertőtlenítő toronyra, amelyek egyedülálló technológiát képviselnek Magyarországon – mondta Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a gépek hétfői sajtóbemutatóján a nyíregyházi gyógyintézményben.

[Beillesztett cikk: Olyan műszert vett a nyíregyházi kórház, mint még itthon senki]

Kifejtette, a gépek növelik a betegbiztonságot, nagy előrelépést jelentenek a kórházi fertőzéseket okozó multirezisztens kórokozók elleni küzdelemben, megkönnyítik a személyzet munkáját és lerövidítik a műtétek utáni fertőtlenítések időtartamát. A THOR-készülékek folyamatos UV-C sugárzást bocsátanak ki, így alkalmasak a műtő tárgyainak, felületeinek és levegőjének fertőtlenítésére. További előnyük, hogy nem hagynak hátra vegyi anyagot, így a fertőtlenített helyiséget azonnal lehet használni - tette hozzá a főigazgató.

A fertőtlenítőtorony a beépített radar szkennerével felméri a helyiség területét, kikalkulálja a fertőtlenítési időt, majd automatikusan elvégzi a feladatot. A folyamat (távoli eléréssel) egy tablet segítségével vezérelhető, egy 20-30 négyzetméteres helyiség 15-20 perc alatt fertőtleníthető ki a toronnyal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés