Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érpatakon új turisztikai komplexumot adtak át

| 2018. 07. 03. | 15:21:00
Élményekkel szeretnék megajándékozni a látogatókat.
Érpatakon új turisztikai komplexumot adtak át
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pálinkaszférában már ismert név ezúttal egy újfajta látványossághoz kapcsolódik, megnyílt a Zsindelyes Cottage – írja a nyiregyhaza.hu.

Az Érpatakon létesített rendezvényközpont a Tokaj-Felső-Tisza-Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség színfoltja lehet.

Áldással, szenteléssel és ünnepélyes szalagátvágással nyílt meg hivatalosan is pénteken a Zsindelyes Cottage. Az elsőre furcsának tűnő név eredetileg az angol vidéki gazdaságot jelenti, a maga természetes, helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómiájával, közvetlen vendéglátásával együtt.

A Zsindelyes Pálinkafőzde mögött álló két család, a Kecskés és a Papp família ezen elvek mentén szeretné működtetni az új fogadót és esküvői helyszínt: hagyománytisztelet, nyugalom, közvetlenség.

Ennek hátterében a már oltalom alatt álló újfehértói fürtös meggy és az abból készült pálinka áll.

A termék 2007-ben megkapta a magyar védettséget, majd 2014-ben az európai uniós védettséget.

A komplexum hét épületből áll, 1,7 hektárnyi területen. A régebbi kóstolóház mellett a korabeli pálinkafőzéshez használt eszközöket bemutató terem mellett szertartások megtartására is alkalmas kápolna, 130 fő befogadására alkalmas fogadó és négy apartman is része a tavat és a híres meggy mintagyümölcsösét is tartalmazó beruházásnak.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott: a Zsindelyes Cottage turisztikai komplexumként fog üzemelni, amely a maga egyszerűségével és alapvető értékeivel igyekszik kedves emlékeket szerezni az ide látogatóknak, legyen szó esküvőről, baráti társaságról, gasztronómia és pálinka iránt érdeklődő vendégekről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés