Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha péntek 13., akkor csőtörés Nyíregyházán

| 2018. 07. 13. | 17:49:00
Sokan emlegetik még ezt a napot a Jósavárosban.
Ha péntek 13., akkor csőtörés Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem mondhatnánk, hogy szerencsésen indult a péntek 13. egy jósavárosi társasház számára. Az ötödik emeleten munkavégzés közben sikerült elvágni egy melegvíz-vezetéket, aminek aztán az lett a következménye, hogy az ötödiktől a földszintig mindenki beázott vagy elázott.

Elég lehangoló képeket posztolt Facebook-oldalára a Nyírség Könyvtár Alapítvány, melynek az Ungvár sétány elején lévő könyvtárában seperni lehetett a vizet.

Onderó Szilárd, a könyvtárat működtető alapítvány elnöke a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta:

az álmennyezet, könyvek, szekrények áztak be, bútorok, szőnyegek álltak a vízben.

Beáztak a vezetékek is, így egyelőre nem tudni, a fénymásoló működik-e, mert még nem kapcsolták be. Hogy mekkora a kár, azt majd a kárszakértő állípítja meg. Az igazgató becslése szerint legalább 500 ezer forint a könyvtárban a kár.

Szerencsére van biztosítása a háznak és a könyvtárnak is, de a következő heteket senkinek sem kívánja Onderó Szilárd, mert mindent rendbe kell tenni ahhoz, hogy ismét fogadhassák az olvasókat.

Annyit elárult még, hogy nem a mostani volt az első eset, hogy beáztak, szinte minden évben menetrendszerűen bekövetkezik, és kapott már a könyvtár szennyvizet is. Bizony ráférne már a hetvenes években készült épületre egy közművelújítás. A lámpák egyelőre még a helyükön vannak, de valószínűleg ugyanaz történik majd velük, mint legutóbb, napokon belül leszakadnak.

A könyvtár, míg be nem fejeződik a helyreállítás, mostantól bizonytalan ideig zárva lesz.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés