Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutyasétáltatóra támadt a medve

| 2018. 07. 13. | 13:27:00
Tusnádfürdőn bukkant fel bocsaival.
Kutyasétáltatóra támadt a medve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve hétfőn a kora esti órában a vasútállomás közelében – írja a Maszol.ro Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

A támadás körülményeit csütörtökön, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel az áldozat, Szabó István.

A 42 éved férfi elmondta, kutyasétáltatás közben az állomástól a kockaköves úton a főút felé haladt, amikor egy hárombocsos anyamedve toppant elé. Visszahúzódott, ezalatt a férfi ölve vette a kutyát, mire ismét a medve kiugrott és a körmeit beleakasztotta a férfi mellkasába, a pólója is elszakadt.

A történteketre reagálva Borboly Csaba közölte: "újra jelezte a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében és kezelni kell a problémát.” Emlékeztetett: előző héten jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium a medvepopuláció menedzsmentjére vonatkozó akciótervet, s ha tartják a benne vállaltakat, egy éven belül ki kell dolgoznia a minisztériumnak a személyi áldozatok kártérítési rendszerét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés