Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minek nevezné ezt a teret Nyírbátorban?

| 2018. 07. 04. | 10:35:00
A „sárkányok városában” új parkot építenek a csemetéknek.
Minek nevezné ezt a teret Nyírbátorban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátor képviselőtestülete kedden döntött arról, hogy idén emlékparkot hoz létre (a Szénaréti tó mögötti részen), ahol a nyírbátori lakóhellyel rendelkező újszülöttek részére lehet fát ültetni, és így a facsemete együtt nőhet majd a gyermekekkel - adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere.

Máté Antal hozzátette: a fát az önkormányzat biztosítja, és a park üzemeltetésével járó költségeket is. A szülőknek, gyámoknak akik szeretnének fát ültetni gyermeküknek, annyi feladatuk lesz, hogy gondozzák a fát.

„Most pedig abba szeretnénk bevonni a lakosságot, hogy ennek a jövőbeli csodálatos parknak nevet válasszunk közösen, mint például: Család-fa emlékpark” - írta Máté Antal

A terület tereprendezése egyébként már elkezdődött, Nyírbátor polgármestere a posztjához kommentben várja a kreatívnál kreatívabb névjavaslatokat.

Máris több szellemes javaslat érkezett a bejegyzéshez, ezek közül csak néhányat emelünk ki: Sárkányfiókák Parkerdő, Csemetekert, Kerekerdő, Évgyűrűk park, Csemetéink csodaligete, Nyírbátori generációk parkja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés