Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négyszázezret értek a nyíregyházi Rejtett Kincsek

| 2018. 07. 05. | 19:05:00
Beszavazták a vásárlók az érzékenyítő kezdeményezést.
Négyszázezret értek a nyíregyházi Rejtett Kincsek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az "Ön választ, mi segítünk" programban 400.000 forintos támogatást nyert a Rejtett Kincsek Down Egyesület

Egy hónapon át, három közösség programjára szavazhattak a Tesco vásárlói Nyíregyhá­zán, közöttük a Rejtett Kincsek Down Egyesület „Láss másként” érzékenyítő kezdeményezésére.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület „Láss másként és segíts, hogy gyermekeink egy elfogadóbb világban nőjenek fel” - családok és iskolások számára kifejlesztett érzékenyítő programjával, több mint 12.000 vásárlói szavazattal megnyerte a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezésén keresztül az áruházlánc által felajánlott 400.000 forintos díjat.

A nyíregyházi körzetben a további 200.000 forintos, valamint 100.000 forintos összeget az "Aranyos" Diákokért Egyesület, valamint a Nyíregyházi Babaváró Klub kapja.

“Az áruházlánc immár negyedik alkalommal segíti a civil szervezeteket és közösségeket a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével” – mondta el az ajándékátadó ünnepségen Szabó-Benke Lajos, a nyíregyházi TESCO vezetője. “Idén először minden szervezet, aki bejutott az áruházi szavazásos for­dulóba, támogatásban részesül” – tette hozzá.

Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke az ünnepségen megköszönte a vásárlók támogatását, valamint az áruháztól kapott lehetőséget és elmondta:

“a négyszázezer forintos nyereményből 20 felnőtt és csa­ládja számára nyújtunk érzékenyítő programot a nyíregyházi Csodavárban játszóházi körülmények között, emel­lett tíz iskolai osztálynak, azaz közel 300 nyíregyházi gyermeknek tudjuk kézzel foghatóan bemutatni a fogya­tékossággal élők mindennapjait, miközben játszóházi hangulatban tanulják az elfogadást. Egyesületünk húsz éve tesz a társadalmi kirekesztettség ellen, és hiszünk abban, hogy a változást együtt érjük el.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés