Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok a kamu! Már nyomoznak Kispaládon

| 2018. 07. 02. | 22:06:00
A NAV-nak is gyanús lett a hirtelen megszaporodott lélekszám.
Sok a kamu! Már nyomoznak Kispaládon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs megyei Kispalád lélekszáma hét év alatt a korábbi két és félszeresére nőtt. A környéken a hírek szerint

már a négy évvel ezelőtti választások előtt is sokan jelentettek be a lakcímükre ukrán-magyar állampolgárokat, akik így szavazati jogot kaptak, illetve jogosultak lettek állami és szociális juttatásokra.

Nyomoznak az ukrán-magyar állampolgárok tömeges és fiktív lakcímbejelentése miatt Kispaládon – erről az RTL Híradó számolt be. A rendőrség közokirat-hamisítás, az adóhatóság költségvetési csalás miatt nyomoz – nyilatkozták a családtól, akikhez papíron 115 ukrán-magyar állampolgárt jelentettek be.

Kispalád lakossága „2011-ben még 539 fő volt, amely 2016 elejére 1164 főre emelkedett. Ennek szinte kizárólagos oka az ukrán-magyar határ túloldaláról átköltöző népesség. Tényleges átköltözés azonban elvétve történt csak. Van olyan családi ház, ahova száznál is több ukrán-magyar kettős állampolgár jelentkezett be, pedig sosem látta őket senki” - ezt már a Wikipédia írja a település oldalán.

A választások előtti héten az RTL Házon kívül című műsorában már volt szó arról, hogy egy család közmunkáért, és a fideszes polgármester kérésére jelentett be házába rengeteg embert. Akkor az asszony azt mondta, sohasem találkozott ezekkel a személyekkel. Megnevezte viszont Magyar Sándorné fideszes polgármestert, állítása szerint ő mondta, hogy jelentsenek be ennyi embert.

Most újra megkereste az RTL Klub a korábban nyilatkozó asszonyt, hogy azóta se közmunkája, se nyugalma nincs. Néhány hete viszont a NAV nyomozói lepték el a házukat, így tudták meg, hogy nyomoznak a kamu lakcímek miatt.

A riportban elhangzott: Kispaládon és környékén köztudott, hogy sokan pénzért vagy más előnyökért cserébe jelentettek be az otthonukba ukrán-magyar állampolgárokat, már a négy évvel ezelőtti választások előtt is. Kispalád lakossága valószínűleg így nőtt hét év alatt a korábbi két és félszeresére, papíron.

Az RTL Klub a NAV-tól és a rendőrségtől is szerette volna megtudni, mely településeken és hány ember ellen nyomoznak, de a hétfő esti adásig nem kapott választ. Kispalád polgármestere sem akart nyilatkozni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés