Hirdetés

Javában zajlik a régió nagy gasztronómiai rendezvénye

2016.01.16. 16:42

Javában zajlik a régió nagy gasztronómiai rendezvénye

Nemzetközi böllérversenyt tartanak a Nyíregyháza melletti Napkoron.

Hirdetés

Javában zajlik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb téli gasztronómiai rendezvénye, a 15. Nemzetközi böllérverseny: január 16-án, szombaton tartják a rendezvényt Napkoron, ahová a korábbi évekhez hasonlóan több mint tízezer érdeklődőt vártak.

Mintegy huszonöt alkalmi hentescsapat idézte vissza a hagyományos falusi disznóölést, köztük az erdélyi Kaplony, Szatmárhegy és Erdőd településekről érkezők is, akik az anyaországitól értérő módon készítik és tálalják fel a finomságokat. A nap a fogópálinkák elfogyasztásával indult, amelyek szintén versenyeznek, csakúgy, mint a nap közben felszolgált forralt borok. Az érdeklődők szórakoztatásáról az alkalmi színpadon egymást váltják a környék művészeti együttesei és országosan ismert előadók.

Fotó: MTI, BalázsAttila

Az MTI fotóinak tanúsága szerint Kis Miklós agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos, Vinnai Győző és Petneházy Attila fideszes országgyűlési képviselők, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke is részt vett a rendezvényen.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés