Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyalogátkelőn gázoltak el egy kocogó nőt Nyíregyházán

szabolcsihir.hu | 2024. 04. 04. | 08:16:01
Az autó sofőrje fékezés nélkül ütötte el a gyalogost.
A gyalogátkelőn gázoltak el egy kocogó nőt Nyíregyházán
A gyalogosnak esélye sem volt, hogy elkerülje a balesetet (Fotó: ugyeszseg.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki 2023 januárjában Nyíregyháza belvárosában fékezés nélkül, a zebrán gázolt el egy futó nőt.

A vádirati tényállás szerint a középkorú férfi 2023. január 6-án reggel, még szürkületben személygépkocsival közlekedett Nyíregyháza belvárosában. A Széchenyi utca és a Benczúr tér útkereszteződésében a közúti jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott kijelölt gyalogos-átkelőhelyet azonban olyan sebességgel közelítette meg, hogy az ott áthaladó kocogó nőt nem vette észre, és fékezés nélkül elgázolta.

Az elütést követően a férfi azonnal a sértetthez sietett, majd értesítette a hatóságokat. A balesetben a futó nő 8 napon túl gyógyuló, többszörös csonttöréseket szenvedett, mely sérülései több mint 3 hónap alatt gyógyultak meg.

A közúti közlekedési baleset azért következett be, mert a vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem kellő körültekintéssel és fokozott óvatossággal közelítette meg, így nem tudott megállni, és elsőbbséget adni a gyalogosnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, vele szemben pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés