Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kupa legjobb négy csapata között a Nyíregyháza

Szabolcsihír | 2024. 04. 04. | 22:40:36
A másodosztályban játszó Szpari az NB I-es Kecskemétet győzte le.
A Magyar Kupa legjobb négy csapata között a Nyíregyháza
Izgalmas meccset láthatott a közönség (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ebben a fociidényben pályaválasztóként is mindig idegenben játszó Nyíregyházi Spartacus FC labdarúgócsapata Balmazújvárosban fogadta a Kecskeméti TE gárdáját a MOL Magyar Kupa legjobb négy közé jutást eldöntő mérkőzésén április 4-én este. A Szpari a nemzeti bajnokság második osztályában vezeti a tabellát, míg a KTE az NB I. középmezőnyében, a 8. helyen tanyázik.

A Nyíregyháza feketében, a Kecskemét fehérben lépett pályára, és a mérkőzés első mozzanataként a vendégek indították útjára a labdát. Az első percekben lényegében a felezővonal két oldalán folyt a játék, majd az első helyzetet a Szpari dolgozta ki. Egy jobb oldalon vezetett támadásból a labda – már a tizenhatoson belül – átkerült a másik oldalra, a visszapassz azonban az ötösre robbanó két fekete mezes játékos mögé érkezett. A Kecskemétet már a térfelén letámadta a Szpari, ha nem sikerült megállítani a támadást, a vendégek a széleken igyekeztek megbontani a hazai védelmet, sikertelenül. A Nyíregyházának ez a taktikája jól működött, leginkább a KTE térfelén járt a labda, gólhelyzetet azonban nem sikerült kialakítani, viszont mindkét oldalon sok volt a szabálytalanság.

Egyértelműen a hazai csapat volt az aktívabb, támadószellemben, olykor látványos és pimasz passzokkal focizott, és a beadásokkal egyre közelebb kerültek Varga kapujához.

Félóra elteltével alábbhagyott a Szpari lendülete, a KTE kiismerte a hazaiak játékát, és távol tudta tartani büntetőterületétől a fekete mezeseket. Percekig ismét a két tizenhatos között pattogott a labda. Ebből a helyzetből a vendégek jöttek ki jobban, mindinkább a térfelükre szorították a hazaiakat, a védekezésre kényszerített játékosok ha labdát szereztek, indításaik sokszor célt tévesztettek.

A fölény a 42. percben góllá, igaz öngóllá érett. Májer beadását Sigér 11 méterről a saját kapujába fejelte a labdát. (0–1) Két perc sem telt el, máris egyenlített a Nyíregyháza. A 44. percben Géresi középre passzolt labdájára Gengeliczki kitűnő ütemben érkezett és 8 méterről laposan a kapu közepébe lőtt. (1–1)

A második félidőben mindkét csapat a saját szurkolótábora felé támadott. Kemény, jó iramú játék folyt a pályán, a KTE többet birtokolta a labdát, a Nyíregyháza azonban veszélyesebb volt a kapu előtt. Később már a labdatartásban is a Szpari volt a jobb. Az 54. percben kimaradt egy ordító gólhelyzet a hazaiaknál. A bal szélen szerzett labdát Nagy, a tizenhatoson belülre vezette, elesett, a labda Gresó elé került, aki 6 méterről fölé lőtt. A hazai csapat folyamatosan nyomás alatt tartotta a KTE kapuját, több szögletet is lőtt, gólt azonban nem ért el. Az ellenfele ha labdát szerzett, azt csak rövid időre tudta megtartani és Fejér kapuja közelébe sem jutott.

A 69. percben megszólalt a Nyíregyháza gólfanfárja. Kovácsréti labdát szerzett az ellenfél térfelének közepén, jó ütemben indította Novákot, aki a labdát egy az egyben vezette kapura, kicselezte Vargát és 7 méterről a hálóba lőtt. (2–1) A gól felébresztette a vendégcsapatot, nagyobb sebességre kapcsoltak, volt két távoli lövésük, az egyiket Fejér a mezőnybe ütötte, a másikat vetődve védte. A meccs még nem volt lefutva, a KTE mindent egy lapra feltéve igyekezett gólt szerezni, vezetőedzőjük hármat cserélt a mérkőzés hajrájára. A Szpari védekezésének lényege az volt, hogy kapujától minél távolabb rúgja a labdát. Minden próbálkozása ellenére azonban nem sikerült helyzetbe kerülni a fehér mezeseknek. Ahogy teltek a percek, a Nyíregyháza ismét magára talált. A megszerzett labdát megbecsülték, olykor taktikusan húzták az időt. A négyperces hosszabbításban olykor szó szerint küzdöttek a csapatok, a KTE görcsösen küzdött, a Szpari felszabadultan játszott. A lelkesebben, gólra törőbben futballozó Nyíregyháza NB II-es csapatként megérdemelten kvalifikálta magát a MOL Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE 2-1 (1-1)
Balmazújváros, v.: Pintér
gólszerzők: Gengeliczki (44.), Novák (69.), illetve Sigér (42., öngól)
sárga lap: Sigér (34.), Baki (82.), illetve Horváth K. (79.), Pálinkás (89.)
Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér - Baki, Alaxai, Gengeliczki - Farkas B., Kesztyűs, Sigér Á., Nagy B. - Kovácsréti (Vida, 85.), Géresi (Beke, 70.), Gresó (Novák, 61.)
Kecskeméti TE: Varga B. - Szabó A., Belényesi, Iyinbor (Szendrei Á., 79.) - Szűcs K. (Meszhi, 33.), Vágó, Zsótér (Pálinkás, 71.), Zeke (Leoni, 79.) - Májer M. (Nagy O., 79.) - Lukács D., Horváth K.

SZH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés