Hirdetés
Hirdetés

A Szpari győzelemmel köszönt el Balmazújvárostól

| 2024. 05. 19. | 18:22:03
Veretlen maradt az újvárosi "hazai pályán".
A Szpari győzelemmel köszönt el Balmazújvárostól
Bajnok a Szpari! (Fotó: Szabolcsihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A már feljutott és bajnok Nyíregyháza Spartacus 2-1-re legyőzte a vendég Csákvárt a labdarúgó NB II 33. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A nyírségi együttes a sikerével pályaválasztóként veretlenül zárta az idényt, ugyanis balmazújvárosi találkozóin három döntetlen mellett 14-szer diadalmaskodott.

Fél óra játék Zelizi Patrik hibájából megszerezte a vezetést a Spartacus: a vendégek kapusa egy hazaadás után készült elrúgni a labdát, Baki Ákos azonban belevetődött, így az Beke Péterhez került, aki kihasználta a ziccert (1-0). 

Szünet után negyedóra telt el, amikor a Csákvár egyenlített: egy sarokrúgás után Murka Benedek talált be (1-1). Hét perc múlva "helyreállt a rend", Alaxai Áron fejelt a kapuba egy kisszögletet követően, így újra előnybe került a Szpari (2-1). A folytatásban a jól védő csákvári kapus érdeme volt, hogy csapat megúszta minimális vereséggel ezt a vendégjátékot.

A nyírségi együttes így győzelemmel búcsúzott Balmazújvárostól, a következő idényben pedig már a saját, új stadionjában játszhat, mégpedig az NB I-ben.